Årsmöte 2022

Göran Hedsberg valdes till ny ordförande när Aktiva seniorer i Skellefteå höll årsmöte häromdagen inför ett 50-tal medlemmar på Arken.

Aktiva seniorer är normalt riktigt aktiva och så ska också ske detta verksamhetsår. Inga medlemsavgifter togs ut det gångna verksamhetsåret, eftersom all aktiviteter under våren var inställda. Detta verksamhetsår blir aktiviteterna desto mer omfattande om världen blir som tidigare. Idag har föreningen 216 medlemmar och på årets program står bland annat besök av socialnämndens ordförande Iosif Karambotis, som ska berätta om vård och omsorg nu och i framtiden, och Robert Tedestedt, journalistäss i 50 år. Aktiviteter planeras varje månad, så visst är Aktiva aktiva!

Nya i styrelsen är Evy Ahlm och Gunilla Åström. Tidigare ordföranden Solveig Fuhrman går in som webmaster. Olle Hällgren avtackades för effektivt revisorjobb. Ny revisor, tillsammans med Bo Renström, är Jan-Erik Pettersson.

Margareta Carlbäck är sammankallande i valberedningen, där Jan Johansson är ny medlem. Årsmötesförhandlingar leddes av proffsiga duon Göran Carlbäck, ordförande, och Barbro Vallin, sekreterare. Parentation hölls över avlidna medlemmar.

För årsmötets skönsång svarade Marcus Nyström, Skellefteå, som är uppvuxen i Skråmträsk. Hans favoritgrupp är Bo Kaspers orkester och Marcus rev också av Ted Gärdestads ”Himlen är oskyldigt blå”. Mycket aktuell text i dessa dagar.

Bo Fuhrman