Bikupan den 24 september, boktips från Akademibokhandeln.

Maria Saadio Bikupan september 2018Romaner, deckare och faktaböcker var i fokus när Maria Saadio från Akademibokhandeln föreläste på Aktiva seniorers träff på Bikupan måndag den 24/9.

Maria inspirerade publiken och väckte nyfikenhet kring de böcker hon presenterade. Med säkerhet, humor och glädje framförde hon en kort men innehållsrik recension av varje bok. Även lite kort fakta kring vissa större författare hann hon med under den halvtimme hon trollband åhörarna.Det var en tacksam publik vilket märktes på nyfikenheten, skratten och frågor som uppstod.

Ett axplock av de författare och böcker som togs upp var Niemi Koka björn, Gardell Till minne av en villkorslös kärlek, Edvardsson En helt vanlig familj, Nesser De vänsterhäntas förening, Ekman Få se om hundarna är snälla i kväll m.m.

Ett lotteri där 8 av böckerna utlottades var väldigt uppskattat. Går inte ta miste på stort läsintresse hos seniorer. Maria fick mycket applåder och tack för sitt intressanta framförande.

Som avslutning på träffen berättade ordförande Gunda att Senioruniversitetet startar i Forumsalen på Campus den 10/10 kl 14. Professor Kurt Lövgren från Umeå föreläser under rubriken ”Måste man bli fattig för att man blir sjuk”.

Text: Barbro Vallin       Foto: Sören Wallén